8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Osmangazi İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlileri Şehadet Kuran Kursunda şehit yakınları ve öğrencilerin katıldığı ‘Vahiy Bağlamında Şehitlerimizin Ardındaki Kadınlar’ konulu program gerçekleştirdi.

Şehadet Kur’an Kursu öğreticisi Merve YILDIRIM’ın sunduğu Program başkanlığımızın hazırladığı sinevizyonun izlenmesi ve Alipaşa Kur’an Kursu Öğreticisi Sevinç GEDİK’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftü Yardımcısı Sedan Nur SEZEN’in  günün anlam ve önemi ile alakalı  selamlama konuşmasından sonra Kiremitçi k. Kursu öğreticisi Gülsüm BÜKEÇ’in ilahileriyle devam etti. Vahiy bağlamında şehitlerimizin ardındaki kadınlarımız konulu konuşmalarda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevli Vaizleri Sibel ÖĞÜT ve Tuğba BOZDEMİR SEVİNÇ  ‘ Allah’ın yeryüzünde insan olarak varlık âleminde Hz Adem ile Hz Havva’yı yaratmasıyla kadının macerasının başladığını, kadının her daim hayatın her alanında yer aldığını ilahi hitaba erkeklerle beraber muhatap olduğunu ve halifelik görevinde de aynı oranda sorumlu olduğuna değindiler.  İslam’ın ilk dönemlerinden itibaren kadının bu misyonunun en iyi şekilde taşındığını "Kimi zaman muhacir olup yollara düşmüş Habeşistan’a ve Medine’ye evlatlarıyla, arkasında eş, baba, yurtlarını her şeyi bırakarak… Bütün zorluklara katlanmışlar Sümeyye gibi canını vererek bedel ödemişler kendileri şehit olmuş Kimi zaman bu dinin yayılmasında Ümmü Seleme annemiz gibi eşini şehit vermiş Nesibe annemiz gibi evlatlarını şehit vermişler diyerek örnekler eşliğinde, konuşmalarına devam ettiler.  Günümüzde de kadınların aynı hassasiyetle hayatın her alanında her türlü fedakârlık noktasında vatan savunmasında dinin savunmasında ezanlar salalar susmasın diye gencecik fidanlarını toprağa vererek şehit eşi, şehit anası olarak rol aldığını görmekteyiz diyerek konuşmalarını tamamladılar.

Program Sevinç GEDİK hocamızın duası  ve Şehadet Kur’an Kursu öğrencilerinin hazırladığı hediye dağıtımı ve yemek ikramıyla sona erdi.