İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, “Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!” diyecekler. Hâlbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

ARAP MEHMET CAMİÎ

Maksem Caddesİ'nin sağında, Mithat Paşa İlkokulu'nun kar-Şisında bulunan cami, 1490 yılında Arap Mehmet ismindeki bir tüccar tarafından yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlü­ğü'ne aittir. 8,65 x 8,65 metre ölçülerindeki iç mekana, son cemaat ye-rinden geçilerek girilir. Asıl ibadet alanının üst kısmı 8,65 metre çapında bir kubbe ile örtülüdür. Son cemaat yerinin üst kısmı İse kubbe ve tonozla örtülmüştür. Duvarları üç sıra tuğla, bir sıra moloz taşı ile örülmüştür. Giriş kısminin alınlığı üçgen olup, önünde ahşaptan bir-iki metrelik sundurma vardır. Caminin batı-sında bulunan minare tek şcrefeli, silindirik tuğla gövdeli ve siv­ri külahlıdır. 1968 yılında liursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu ta­rafından aslına uygun olarak onarılmıştır.

Toplam cemaat kapasitesi 300 kişi olan camide, vakit namazlarında ortalama 15. cuma namazlannda 250. bayram namazlarında isc 550 kişi ibadet etmektedir. Caminin kadrolu bir imam-hatibi ve bir müezzin-kayyımı vardır.

2014 II. Üç Aylık Vaaz konuları (Nisan- Mayıs - Haziran)

II. Dönem Vaaz Programı (Erkek)

II. Dönem Vaaz Programı (BAYAN)

HİZMET İÇİ EĞİTİM İHTİSAS KURSUNA KURSİYER SEÇİM SINAV DUYURUSU