Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin).

ARAP MEHMET CAMİÎ

Maksem Caddesİ'nin sağında, Mithat Paşa İlkokulu'nun kar-Şisında bulunan cami, 1490 yılında Arap Mehmet ismindeki bir tüccar tarafından yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlü­ğü'ne aittir. 8,65 x 8,65 metre ölçülerindeki iç mekana, son cemaat ye-rinden geçilerek girilir. Asıl ibadet alanının üst kısmı 8,65 metre çapında bir kubbe ile örtülüdür. Son cemaat yerinin üst kısmı İse kubbe ve tonozla örtülmüştür. Duvarları üç sıra tuğla, bir sıra moloz taşı ile örülmüştür. Giriş kısminin alınlığı üçgen olup, önünde ahşaptan bir-iki metrelik sundurma vardır. Caminin batı-sında bulunan minare tek şcrefeli, silindirik tuğla gövdeli ve siv­ri külahlıdır. 1968 yılında liursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu ta­rafından aslına uygun olarak onarılmıştır.

Toplam cemaat kapasitesi 300 kişi olan camide, vakit namazlarında ortalama 15. cuma namazlannda 250. bayram namazlarında isc 550 kişi ibadet etmektedir. Caminin kadrolu bir imam-hatibi ve bir müezzin-kayyımı vardır.

2014 Yılı Hac Kurban Ücreti

Osmangazi III.Dönem Vaaz İrşat Programı (Ağustos - Eylül)

10 Ağustos 2014 Tarihinde Yapılacak Cumhurbaşkanlığı İle İlgili Seçim Yasakları