İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap’ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lânet eder, hem de bütün lânet etme konumunda olanlar lânet eder.

HACILAR CAMİİ

Eski Adliye binasının arkasında bulunan cami. 1470 yılında Bak­kal Hacı Sinan tarafından yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Mü-dürlüğü'ne aittir.

8.95 x 8.95 metre iç ölçülerinde olan caminin üst kısmı kubbe İle örtülmüştür. Caminin en önemli bölümü, renkli ahşaptan yapılmış mahfildir. Son cemaat mahali ile birlikle dikdörtgen bir plana sahiptir. Bursa'da çeşitli nedenlerle hacca gidemeyen hacı adaylannın ayırdık­ları para ile yaptırılmış olan cami. Hacılar Camii ismiyle anılmaktadır.

Kalkanh camilerden olan yapı, 1953 yılında Eski Eserleri Sevenler Kurumu tarafından onarılmıştır. Tek şerefeli sivri külahlı bir minaresi bulunmaktadır. Cami, Bursa'daki benzerlerinin arasında en iyisi ve en büyüğüdür.

Toplam cemaat kapasitesi 200 kişi olan caminin, vakit namazların-da ortalama 50, cuma namazlarında 300, bayram namazlarında ise 350 kadar cemaati vardır. Kadrolu bir imam-hatip ve bir müezzin-kayyım görev yapmaktadır.

2014 Yılı Hac Kurban Ücreti

Osmangazi III.Dönem Vaaz İrşat Programı (Ağustos - Eylül)

10 Ağustos 2014 Tarihinde Yapılacak Cumhurbaşkanlığı İle İlgili Seçim Yasakları