Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar.

HOCAHASAN CAMİÎ

Çatalfinn İle Ahmetpaşa Mahalleleri arasındaki Hocahasan Mahallesİ'ndedir. Mahalleye adım veren bir camidir. Kapı.sının üzerindeki iki satırlık Arapça kitabede, 1575 yılında Pir Gay-yib oğlu Hoca Hasan tarafından yaptırıldığı belirtilmiştir. Mül­kiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir.

235 m2 İç alana sahip olan cami. kırma çatı ile örtülmüş­tür. 1855 depreminde tamamıyla yıkılmış olan cami, '1904 yı­lında yeniden yapılmıştır. Duvarları taş ve tuğla ilc örülmüş­tür. 1955 yılında Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu tarafın­dan onarılmıştır. Yapının yanında camiyi yaptıran Pir Gay-yih'in mezarı bulunmaktadır. Son yıllarda yapılan onarımlarla İçi bozulmuş, duvarları sıvanmıştır. Doğusunda yeni bir ek bö­lüm yapılmıştır. Silindirik gövdeli, tek şerefeli, sivri külahlı bir minaresi bulunmaktadır.

Toplam cemaat kapasitesi 300 kişi olan camide, vakit na-mazlannda 60, cuma namazlarında 350 ve bayram namazla-nnda isc takriben 400 kişi ibadet etmektedir. Caminin kadro­lu bir imam-hatibi vardır

2014 II. Üç Aylık Vaaz konuları (Nisan- Mayıs - Haziran)

II. Dönem Vaaz Programı (Erkek)

II. Dönem Vaaz Programı (BAYAN)