Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz.

İSMAİL HAKKI TEKKE CAMİİ

Cumhuriyet Cs-ıddesi'nin altında. Elmalık İle Ürün  Caddelerinin arasındadır. 1722 yılında İsmail Hakkı Bursevî Hazretleri tarafından yaptırılmıştır. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir.

Enleme.sine dar olan son cemaat yerinden, 10.50 x  12,50 metre ebadında kare planlı, eskiden semahane  olarak kutlanıkm mescide girilir. Cami ahşap tavanh çatılı ve kiremit örtülüdür. 1964 yılında yenilenen minare tek şerefelidir. Cami, Kur'an kursu, semahane, çilehane, misafir odaları ve kabirler iie bir bütün oluşturmakladır. İki katlı ahşap yapının alt katı. burada öğrenim ören öğrencilere kütüphane olarak hizmet vermektedir. Caminin yan tarafındaki haziresinde İsmail Hakkı Bursevî Hazretleri'nİn mezarı bulunur.

Toplam cemaat kapasitesi 500 kişi olan caminin, vakit nam.ızla nnda ortalama 30, cuma namazlarında 1000. bayram namazlarında ise 150 kadar cemaati vardır. Kadrolu bir imam-hatip görev yapmaktadır.

2014 Yılı Hac Kurban Ücreti

Osmangazi III.Dönem Vaaz İrşat Programı (Ağustos - Eylül)

10 Ağustos 2014 Tarihinde Yapılacak Cumhurbaşkanlığı İle İlgili Seçim Yasakları