İndirdiğimiz apaçık delilleri ve hidayeti Kitap’ta açıklamamızdan sonra onları gizleyenler var ya, işte onlara hem Allah lânet eder, hem de bütün lânet etme konumunda olanlar lânet eder.

YENİ BEZZAZ (REYHAN) CAMİİ

Reyhan Mahallesİ'nde bulunan cami, Fatih döneminde yaptırıl­mış olup, kim tarafından yapıldığı bilinmemekle birlikte Bezzazzade Ahmet adlı bir kişinin yaptırdığı söylenmektedir. Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne aittir.

7,50 x 7,55 metre iç ölçülerinde olan caminin üst kısmı kubbe ile son cemaat verinin üstü ise tonozla örtülmüştür. Caminin duvarları moloz taşıyla, kalkan duvarı İse taş ve tuğla ile örülmüştür. Bursa Ke­merli bir girişi vardır. 1805 yılında esaslı bir tamir gören cami, 1855 yı­lındaki depremde büyük hasar görmüştür. Depremde kubbcsİ yıkıl­mış ve yerine kırma çatı yapılmıştır. 196.3 yılında Bursa Eski Eserleri Sevenler Kurumu tarafından aslına uygun şekilde yapılan onarımında çatı tekrar kubbeye çevrilmiştir. Caminin kuzeybatı köşesinde bulunan minareye son cemaat yerinden çıkılmaktadır. Kaidesi seki/gen olup, silindirik tuğla gövdeye geçiş üçgenlerle sağlanmıştır. Tuğla örgülü şe­refe altı, don sıra istalaktitlidir.

Toplam cemaat kapasitesi 300 kişi olan caminin, vakit namazlann­da ortalama 100, cuma namazlannda 300. bayram namazlannda ise 120 kadar cemaati vardır. Kadrolu bir imam-hatip görev yapmaktadır.

2014 Yılı Hac Kurban Ücreti

Osmangazi III.Dönem Vaaz İrşat Programı (Ağustos - Eylül)

10 Ağustos 2014 Tarihinde Yapılacak Cumhurbaşkanlığı İle İlgili Seçim Yasakları